הסכם ממון בין בני זוג
מהו הסכם ממון בין בני זוג?
הסכם ממון בין בני זוג הוא הסכם הנערך לפני הנישואים במטרה להסדיר, מראש כספים, אשר עשויים להיות שנויים במחלוקת אם יעלה קשר הנישואין על שרטון.
בהסכם זה ניתן לקבוע הסדרים בקשר לרכוש קיים של כל אחד מבני הזוג טרם הנישואין ואף לגבי רכוש עתידי שבני הזוג יצברו במהלך הנישואין. הסכם הממון לא יכול להיערך בין בני זוג בעל פה או באמצעות מסמך בכתב ללא אישור פורמאלי של רשות מוסמכת.
הסכם ממון שנערך לפני נישואים ניתן לאישר על ידי נוטריון, בעוד שלאחר נישואים ניתן לאשרו רק על ידי בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני, מאחר ולהסכם יש תוקף משפטי של הסכם גרושים. ניתן לשנות הסכם ממון לאחר שנחתם רק בהסכמת שני בני הזוג אך כל שינוי חייב אף הוא להיערך בכתב ולקבל אישור של רשות מוסמכת.
בני הזוג יכולים לקבוע בהסכם כל מתווה אפשרי לחלוקת הממון ביניהם. יחד עם זאת, בני זוג אינם יכולים להתנות בהסכם בדבר גובה מזונות הילדים אשר טרם נולדו ואף לא לגבי השאלה על מי מבני הזוג תהיה הזכות לקבלת המשמורת על הילדים.
לקבלת הצעת מחיר מיידית לעריכת הסכם ממון חייגו 03-9309677
מה הדין במידה ולא נערך הסכם ממון לפני הנישואין?
במידה ובני זוג אינם עורכים הסכם חל עליהם חוק יחסי ממון בין בני זוג התשל"ג 1973 שקובע בעיקרו שבאין הסכם ממון רואים את הצדדים כמסכימים להסדר איזון משאבים. הסדר איזון משאבים קובע שהרכוש שנצבר בנישואים ייחשב כמשותף לבני הזוג גם אם הוא רשום רק על שם אחד מהם למעט מתנות, ירושות ופיצויים בגין נזקי גוף.
מתי מתעורר צורך לערוך הסכם ממון בין בני זוג?
אחד המקרים המובהקים בהם יש מקום לשקול עריכת הסכם בטרם הנישואים היא שאחד מבני הזוג הינו בעלים של דירה בעוד שלבן הזוג האחר אין נכס שווה ערך.
אומנם, לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, הדירה אמורה להיחשב גם במקרה של פרוד כמי ששייכת למי שרכש אותה לפני הנישואים אך מגמת בתי המשפט לאחרונה לכרסם בזכות זו של בעל הדירה
מטעמי צדק ובנימוק שכאשר בני זוג חיים שנים רבות מאוד תחת קורת גג אחת נוצרת כוונה אצל בעל הדירה שנרכשה לפני הנישואין כשותף בדירה.
מקרה נוסף בו עשוי להתעורר הצורך בעריכת הסכם בין בני זוג היא כאשר אחד מהורי בני הזוג מעוניין לתת כספים בסכום משמעותי לבני הזוג לצורך רכישת דירה. במידה ונושא זה לא יבוא לידי ביטוי בהסכם והדירה אף תרשם בחלקים שווים בין בני הזוג לא ניתן יהיה במקרה של פירוד לדרוש כספים אלו חזרה.
ברור שהסכם בין בני זוג כשלעצמו אינו מעיד על חוסר אהבה מספקת מצד בן הזוג שיוזם את עריכתו אלא הוא בא לספק סוג של "פוליסת ביטוח" במידה של פרידה תוך הסכמה מראש על חלוקת הרכוש במקרה זה.
לפיכך, ההסכם יכול להפיג חששות אצל בן זוג שבא ממעמד כלכלי יותר גבוהה לכך שבן הזוג האחר נמצא איתו במערכת היחסים מתוך אהבה ולא מתוך אינטרס כלכלי ניסתר . בנישואים שניים הסכם ממון בהחלט יכול להביא לשיפור היחסים בין בני הזוג לבין הילדים שיש לכל אחד מהם מהנישואים הראשונים.
במידת הצורך ניתן לאשר בפני נוטריון במשרדנו הסכם לפני נישואין , ואף נוכל לטפל עבורכם בהגשת בקשה לאישור הסכם ממון בבית משפט לענייני משפחה, לרבות ייצוג במסגרת הדיון שיתקיים לאישור ההסכם.